Kérdések-válaszok

Ezt az oldalt azért hoztam létre, mert segíteni szeretnék mindazoknak, akiknek kérdéseik vannak Isten Igéjével kapcsolatosan az életükre nézve, vagy egy bizonyos helyzetre nézve. Szeretnék szolgálni mások fele azzal, amit Istentől kaptam, az igeismerettel, gyülekezeti szolgálatban nyert tapasztalataimmal. Örömmel teszem. Ha van kérdésed írd be és megpróbálok az Ige fényében vagy az Igéből választ adni. Az Úr áldjon meg minden kedves olvasót, aki olvassa a blogomat. A vitázó, kötekedő kérdésekre nem fogok válaszolni.

9 megjegyzés:

Azar írta...

Üdvözlöm.Egy kérdésem lenne a párválasztással kapcsolatban.
Konkrétan erre még nem kaptam választ,apa válasz meg inkább a testi kontaktusra irányul.Kiváncsi lennék,hogy Isten igéje szerint mi megengedett és mi nem egy kapcsolatban?Milyen szempontokból kell kiválasztani a párt?

marosi botond írta...

Kedves Azar!

Ha keresztényként áll az ember párválasztás előtt az azt jelenti, hogy élete párját keresi, hiszen nem beszélhetünk olyan kapcsolatról, amely egyéjszakás vagy rövidtávú kapcsolat. Ha pedig hisz Istenben és Ő szerinte él, akkor tudnia kell, hogy Isten az, aki kirendeli az embernek a hozzá illő társat. Ezt írja az ige. Ilyenkor az ember Isten elé járul, keresi Istent imában, olvassa az igét, és bízik Isten akaratában és közben vár. Legfontosabb szempont Isten igéje alapján a párválasztásban: ha keresztény vagyok, a párom is az kell legyen. A Biblia szerint ebben a dologban nincs köze a hívőnek a hitetlenhez.
Kérdezi, hogy mi megengedett egy kapcsolatban? A házasság előtt semmi! Itt gondolok testi közeledésre, vágyak felkorbácsolására, kívánságokra.
Mindenképp a legfontosabb dolog Istenre bízni ügyünket, keresni Őt és kijelentésre várni tőle.
Remélem tudtam segíteni.

Azar írta...

Igen,nagyon sokat segített.Még nagyon fiatal vagyok,16 éves,de azért próbálom minden helyzetben Isten akaratát keresni,ez alól a párkapcsolat sem kivétel.Istenben megleltem a békességet és nyugalmat,és fontos,hogy a párom is így érezze.A kereszténységet gondolom nem a virtuális tagokra értette,hanem azokra akiket tényleg érdekel Isten igéje.
Még egyszer köszönöm a gyors választ.
További békés napot!

Névtelen írta...

Tisztelt Marosi Botond!
Rengeteget kerestem a választ,még mindig keresem,de semmit nem találtam.17 éves vagyok,azt mondják,hogy ez az életem legszebb időszaka...Ez azonban nem így van.Testileg mindenem megvan,otthon,tanulási lehetőség,család.Ez nekem bőven elég.De lelkileg semmim sincs.Sem barát,sem megértés,párkapcsolatról szó sem lehet.Minden ajtó zárva van és úgy érzem,ez sokáig így is marad.Családdal csak hétvégén találkozok,iskola miatt,és még akkor is feszültséggel telik el az a 2 nap is.Mit javasol,hogyan kellene viszonyulni ehhez a témához?Utoljára talán 10 éves koromban voltam igazán a családdal.Közös tevékenység esetén(pl.horgászás),ez főleg édesapámnál,semmit nem beszélünk.Hogyan lehetne jobbá tenni a szociális kapcsolataimat?Úgy családi,mint társadalmi szinten.
Előre is köszönöm.

marosi botond írta...

Szeretettel üdvözöllek kedves névtelen!

Elnézést kérek a késői válaszért, el voltam utazva és most kerültem oda, hogy leüljek a számítógép elé. Gondolkoztam azon, amiket írtál. Szeretnék segíteni, szeretnék olyan dolgokat írni neked, amik megoldást adnak a problémáidra, de igazából csak egy valaki van, aki ezt megteheti. Ő pedig az a személy, aki a legjobban ismer téged, a te problémáidat, minden mozdulatodat, életedet, mindennapjaidat. Ő a te Teremtőd, aki alkotott téged, aki édesanyád méhétől fogva ismer téged kívül is és belül is.

A Mindenható Istenről beszélek, aki Atyáddá szeretne lenni, ezért érted adta az Ő Fiát, Jézus Krisztust, hogy ez lehetséges legyen. Isten Fia azért jött, hogy a gonosz munkáit lerontsa. Ezt meg is tette és ha Hozzá fordulsz segítségért Ő nem fog elutasítani. Ő tudja az életedet helyreállítani, Ő tudja a kapcsolataidat helyrehozni a szüleiddel, családoddal, Ő tud új barátokat szerezni neked.

Azt tudom tanácsolni, hogy fordulj Isten fele, kezd el Őt keresni, imában szólítsd meg Jézust, kérd az Ő segítségét, kérd bűneid bocsánatát, hozz egy döntést, hogy Őt akarod követni.

Ha elszánod magad erre a lépésre Isten is fog lépni feléd, nem hagy válasz nélkül. Hiszem, hogy Isten be tud avatkozni egy ember életébe és meg tudja azt változtatni. Az én életemmel is ez történt. Ő benne találtam meg igazi énemet, önmagamat. Hiszem, hogy a te életedben is tud működni.

Ha elárulod, hogy honnan való vagy, esetleg el tudlak igazítani egy gyülekezet fele, ahol újjászületett keresztények vannak és ott kaphatsz további útmutatást.

Reménykedem, hogy válaszom segített.
Minden jót kívánok és az Úr Jézus kegyelmét az életedre.

Névtelen írta...

Mindig próbálok Istenhez közel lenni,mikor egyedül vagyok sokszor bibliaolvasással töltöm az időt,de a változások sokszor megviselnek(még a hétvégi hazautazás is).Talán túl sokat várok az emberektől és meddig én nem fogadom el önmagam,addig másokat sem tudok elfogadni.Tudom,hogy Jézus megmentett,vállalta minden bűnöm,én csak el kell fogadnom.Mikor sikerül teljes közelségben lennem és amikor igazán tudok figyelni az igére,olyankor általában jön egy olyan beszólás,hogy"már megint álmodozol".Mikor bibliát olvasok vagy kéresztyén zenét hallgatok és valaki bejön a szobába,zavarba jövök,talán ennek is az az oka,h még nem alakult ki teljesen a személyiségem és nem fogadom el önmagam.Elméletben minden eltervezek,mérlegelem a lehetőségeket,de elég egy szó,és már szertefoszlott minden.Elismerem,sokszor megingok a hit,bizalom kérdéseiben,azonban mindig sikerül visszatalálnom a helyes útra és akkor megvan a teljes boldogság.De jön még egy hasító mondat:"Mozdulj ki és élvezd az életet".De hiszen nem az élvezeteknek kell élni első sorban.A legnehezebb megértetni az emberekkel,hogy én mit szeretnék és ez akkor a legfájdalmasabb amikor a szülőktől sincs meg a lelki támogatás.Én szeretnék emberek között lenni,beszélgetni velük,de nem fogok olyan dolgokban részt venni aminek nem megfelelő a végkifejlete,nem fogok bohóckodni azért,hogy magamra vonjam a figyelmet.Bibliaórákon ifjúsági találkozókon szívesen részt veszek,de egy más fajta kirándulás sokszor kellemetlen.Az osztályközösségen jól érzem magam,mindenki tudja,hogy szinte mindenben számíthatnak rám és azt hiszem én is,bár,még nem kértem segítséget.Amiben biztos vagyok és amit feladatszerűen kapok,az gond nélkül elvégzem,de ahol önmagamat kell adjam,ott már gondok vannak,hiszen nincs "forgatókönyv".
A leírtak alapján Őn szerint min kellene változtatnom?

marosi botond írta...

A "forgatókönyv" ott van a kezedben, Bibliának hívják. Ott le van írva mit kell tegyél: térj meg őszinte szívedből Jézus Krisztushoz, valld meg bűneidet, vedd el Istentől az örök életet, keresztelkedj meg az Úr Jézus nevében, halj meg az ó emberednek ezáltal, élj egy új életet, amit Ő ad neked. Vedd a Szent Szellem ajándékát és vegyél erőt Istentől a Szent Szellem által, hogy önmagad tudjál lenni, és ilyen módon elfogadd magadat és szeretni tudjad embertársaidat.

Keresd olyan emberek társaságát, akik már átmentek ezeken, ők majd elmondják mit kell tenned, hogyan kell élned új életed.

Én egy személyes kapcsolatról beszélek Istennel, nemcsak "mikor egyedül vagyok próbálok közel lenni Istenhez" dologról. Én valóságosan megfogható dolgokról beszélek, amik működnek, amelyek által megváltozik az életed, a gondolkodásmódod, az értékrended.

A szülők támogatásának hiánya szomorú dolog, de Jézus azt ígérte, hogy aki elhagyja anyját, apját Ő érte, annak Ő százannyi apát és anyát ad. És ez valóság, hidd el nekem. Isten szeret téged és hív magához, döntsd el, hogy Őt akarod követni teljes szívedből és az életed meg fog változni.

"És hívj segítségül engem a nyomorúság idején, én megszabadítlak téged és te dicsőítesz engem."
Zsoltár 50;15

Ahogy egy kedves barátom szokta mondani: ez Isten telefonszáma (Zsoltár 50;15), hívd fel őt bátran.

Névtelen írta...

Üdvözletem.
Két kifejezésre szeretnék magyarázatot kapni mivel ezek idegenek számomra viszont érdekel, hogy mit rejtenek magukban.A kifejezések:
-evangéliumi keresztény
-karizmatikus keresztény
előre is köszönöm segítségét.

marosi botond írta...

Kedves névtelen!

Evangéliumi kereszténységgel kapcsolatosan álljon itt két link:
http://evangeliumi.hu/konyvtar/konyvek/MIAZEVANGELIUMI.PDF
http://infaustus.wordpress.com/2012/11/01/mi-az-evangeliumi-keresztenyseg/

Karizmatikus kereszténységgel kapcsolatban három linket teszek be:
http://hu.wikipedia.org/wiki/P%C3%BCnk%C3%B6sdi-karizmatikus_mozgalom
http://hu.wikipedia.org/wiki/Karizmatikus_mozgalom
http://hetek.hu/hit_es_ertekek/200002/mi_a_karizmatikus_keresztenyseg

Jó tanulmányozást, remélem tudtam segíteni.
Áldást, békességet.

Megjegyzés küldése