2012. szeptember 11., kedd

A Szent Szellem szükségessége!!!


"A Szent Szellem nélkül elképzelhetetlen, sőt egyenesen lehetetlen volna Krisztus tanítványává válni. Nincs élet az élet forrása nélkül, nincs ismeret az igazság Szelleme nélkül, nincs közösség az egység Szelleme nélkül, nincs krisztusi jellem a Szellem gyümölcse nélkül, és hatékony bizonyságtétel sincs az ő ereje nélkül. Ahogyan a test halott, ha nincs benne az élet lehelete, úgy az egyház is halott, ha híjával van a Szent Szellemnek."

Idézet John Stott: Az apostolok cselekedetei című könyvéből (Harmat-Kia, Budapest 2010)


Apostolok Cselekedetei 1:8 
"Hanem vesztek erőt, minekutána a Szent Szellem eljő reátok: és lesztek nékem tanúim úgy Jeruzsálemben, mint az egész Júdeában és Samariában és a földnek mind végső határáig." 

János 7:37-39 
"Az ünnep utolsó nagy napján pedig felálla Jézus és kiálta, mondván: Ha valaki szomjúhozik, jőjjön én hozzám, és igyék. A ki hisz én bennem, a mint az írás mondotta, élő víznek folyamai ömlenek annak belsejéből. Ezt pedig mondja vala a Szellemről, a melyet veendők valának az ő benne hívők: mert még nem vala Szent Szellem; mivelhogy Jézus még nem dicsőítteték meg." 

János 16:13 
"De mikor eljő amaz, az igazságnak Szelleme, elvezérel majd titeket minden igazságra.(A teljes igazságra). Mert nem ő magától szól, hanem azokat szólja, a miket hall, és a bekövetkezendőket megjelenti néktek." 

Apostolok Cselekedetei 4:31-32 
" ...és beteltek mindnyájan Szent Szellemmel, és az Isten beszédét bátorsággal szólják vala. A hívők sokaságának pedig szíve-lelke egy vala;... "


Galata 5:22 
"De a Szellemnek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség." 

Róma 8:15-16 
"Mert nem kaptátok szolgaság szellemét ismét a félelemre, hanem a fiúságnak Szellemét kaptátok, a ki által kiáltjuk: Abbá, Atyám! Ez a Szellem bizonyságot tesz a mi lelkünkkel együtt, hogy Isten gyermekei vagyunk. "



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése